perjantai 12. helmikuuta 2016

Ensimmäinen postaus

Tervehdys. Olen pian valmistumassa oleva julkishallinnon ja juridiikan tradenomiopiskelija. Tällä postauksella avaan ensimmäisen blogini. Blogissani käsitellään aihetta johtajuus nykyajan digitalisoituneessa toimintaympäristössä. Alustaksi valitsin Blogger-palvelun. Minulla ei ole aiempaa kokemusta bloggaamisesta, mutta tämä alusta vaikutti tarpeisiini sopivalta ja käyttöliittymältään riittävän selkeältä.

Sosiaalisen median kanavilla on aina oma käyttötarkoituksensa ja niin on myös blogilla. Esimerkiksi eniten käyttämääni some-palveluun Facebookiin verrattuna bloggaamisen tarkoitus ei ole niinkään sosialisoida, vaan usein tuottaa materiaalia henkilökohtaisesta näkökulmasta, jopa päiväkirjamaisessa muodossa. Moni käyttääkin tänä päivänä blogia sisällön tuottamiseen mm. omista harrastuksistaan ja elämäntavoistaan. Osa some-palveluista taas perustuu melkein puhtaasti vain kuvien (Instagram) tai videomateriaalin (Youtube) julkaisemiseen.

Yrityksen näkökulmasta katsottuna johtamisviestintää voidaan helpottaa some-tyyppisellä  intralla tai esimerkiksi blogilla. Yrityksen koko vaikuttaa luonnollisesti siihen, miten viestintä tapahtuu ja suuri ihmisjoukko onkin usein helpompi tavoittaa sähköisesti kuin kasvotusten. Blogi soveltuu hyvin esimerkiksi yleisten tiedotteiden julkaisuun. Sähköinen viestintä ei kuitenkaan tarjoa joissain tilanteissa vaadittavaa henkilökohtaisuutta, etenkään blogin kohdalla.

Itse käyttäisin blogia esimiestyössä juurikin tiedotteiden ja muun hyödyllisen informaation julkaisuun. Blogi voisi toki toimia myös henkilökunnan halutessa yhteydenottokanavana, vaikkakin kasvotusten lähestyminen on tehokkaampaa. En usko, että tuottaisin sisältöä videomuodossa. Video voi olla persoonallisempi ja spontaanimpi tapa, mutta tiedonvälitys tekstinä on kevyempää ja helpompaa.

1 kommentti: